Hoe word ik goed in Roamler taken?

Ze zeggen wel eens “oefening baart kunst”, dat is in het geval van Roamler ook zo! We hebben hieronder een lijst met tips en tricks samengesteld!

Omdat je binnen Roamler volledige vrijheid krijgt om taken op te pakken waar, wanneer en hoeveel jij wilt, ben je zelf ook verantwoordelijk om er – als je dat wilt – het beste van te maken.

Wat kan ik doen aan mijn voorbereiding wanneer ik op pad ga?

  • Lees van te voren de taakomschrijving goed door. Begrijp je goed wat je moet doen? Zo niet, kun je dit eerst nog uitzoeken door een vraag te stellen via de chatbox in de app. We helpen je zo spoedig mogelijk, dagelijks tussen 09.00 en 21.00 uur.
  • Regelmatig komt het voor dat je er in de bijlage van de taak een toestemmingsbrief is toegevoegd. Deze kun je van te voren printen zodat je deze klaar hebt wanneer een medewerker in de winkel erom vraagt.
  • Zorg dat je telefoon goed is opgeladen. Met name als je meerdere taken achter elkaar wilt gaan doen! Tip: neem een oplader of een powerbank mee.
  • Plan je route. Kijk van te voren wat de snelste route voor jou is, zo hoef je daar gedurende de dag niet meer naar te kijken.

Hoe ga ik zo efficiënt mogelijk op pad?

Kijk welke taken je goed kunt combineren. Zoek niet alleen maar naar locaties om de hoek maar kijk ook verder in de app, ga een dag op pad en je kunt goed geld verdienen!

  • Ga je wat grotere afstanden maken? Open dan de kaart in de app en bekijk de gewenste locatie(s) in Nederland. De takenlijst gaat niet verder dan een straal 50km, de kaart uiteraard wel. Tip: doe taken onderweg naar andere taken;
  • In de grotere steden zijn er vaak meerdere taken te doen. Kom je met de auto? Zoek van te voren uit waar je gratis of voor minder kosten kunt parkeren.
  • Voorkom afkeuring door je foto’s te checken op scherpheid. Als je ergens over twijfelt of er vindt een onverwachte situatie plaats: vermeld dit dan altijd in de inzending of vraag het via de chatbox in de app (je kunt gedurende het bezoek de taak afsluiten en later verder gaan waar je gebleven was, zolang het maar binnen de aangegeven tijd is).

Waar kan ik meer informatie vinden?

Als nieuwe Roamler doorloop je In level 1 de algemene introductie via de app, maar we begrijpen dat je soms de behoefte hebt om je geheugen even op te frissen. De basis kun je altijd terugvinden op onze Roamler Community website. Bekijk onze blog, waar maandelijks nieuwe artikelen over Roamler worden gepubliceerd, of lees onze FAQ nog eens goed door; deze wordt regelmatig geüpdatet.

Wat betreft de Roamler sales & merchandising taken, krijg je bij de onboarding een introductie in de app en ontvang je een persoonlijke uitleg. Ook krijg je de mogelijkheid om deel te nemen aan het merchandise Slack kanaal. Slack is een communicatietool voor desktop en mobiel. In het merchandise Slack kanaal kun je met het Roamler personeel en jouw mede-merchandisers tips & tricks uitwisselen Daarnaast krijg je toegang tot een online handleiding met do’s, don’ts, gouden regels en tips van jouw mede Pro’s. Deze documenten worden regelmatig geüpdatet.

Staat jouw vraag nergens tussen? Schroom niet en stel jouw vraag in de chatbox van de app, we denken graag met je mee!

Lees ook verschillende ervaringen van Roamlers: het dagboek van een Roamler ProRoamler merchandiser of het interview met een ervaren Roamler!