Wat raden jullie mij aan te regelen?

We raden je daarom aan de volgende dingen te regelen wanneer je Roamler Pro wordt:

1. Een zakelijke bankrekening openenen.

Het openen van een zakelijke bankrekening is volgens de Belastingdienst niet verplicht als zzp’er, maar het biedt wel voordelen. Voordelen van een zakelijke bankrekening zijn:

  • Het geeft overzicht. Je houdt je geldstromen overzichtelijk: privé en zakelijk gescheiden. Zorg er hierbij voor dat je altijd 21% btw apart houdt, zodat je later niet voor (belasting) verrassingen komt te staan.
  • Het geeft gemak. Met een zakelijke bankrekening kun je makkelijker je kosten aftrekken bij de Belastingdienst. Wanneer je geen zakelijke rekening hebt, moet je goed bijhouden welk gedeelte je voor zakelijk hebt gebruikt.
  • Het scheelt tijd. Je kunt je zakelijke bankrekening direct koppelen aan een boekhoudpakket. Je zakelijke transacties worden hier automatisch ingeladen. Vergelijk hier verschillende boekhoudpakketten

Maar welke zakelijke bankrekening kies je dan? Vergelijk hier verschillende zakelijke bankrekeningen. Er staan ook gratis alternatieven tussen!

2. Je administratie goed op orde hebben. 

Als zzp’er ben je ook verantwoordelijk voor je eigen administratie. Of je het nou zelf gaat doen of uitbesteedt, het is fijn als de administratie goed op orde is. In deze blog geven we je tips waar je op kunt letten tijdens het bijhouden van je administratie. 

3. Een aantal verzekeringen regelen. 

We hebben een speciaal artikel over verzekeren als zzp’er, het is immers een belangrijk topic waar iets meer uitleg bij komt kijken. Het artikel vind je hier.

4. Nadenken over pensioenregeling.

Je bouwt als zzp’er geen pensioen op bij een opdrachtgever. Je hebt wel recht op de AOW (basispensioen). Ook dit onderwerp vergt wat extra aandacht, vandaar dat we er een speciaal artikel aan hebben gewijd. Je leest hier meer over pensioenregelingen als zzp’er.