Interview met een Roamler PRO: John (47 jaar)

Maak kennis met John. John is een 47-jarige, Belgische Roamler die zelfstandige is in bijberoep. Hij legt uit hoe hij zijn zelfstandige activiteit beheert, van de opstart tot het dagelijks beheer.

Dag John, kan jij jezelf even voorstellen in een aantal woorden?

Ik woon buiten het centrum van Brussel, ik werk in een verzekeringsmaatschappij waar ik me bezig houd met operationele taken en ik gebruik de Roamler app sinds 2018.

Was jij, voor je actief werd bij Roamler werd, al zelfstandige of ben je dit geworden voor/door Roamler?

In 2019 ben ik zelfstandige in bijberoep geworden voor persoonlijke projecten. Dit kom nu uiteraard goed van pas voor mijn Roamler-activiteiten.

Hoe ben je je zelfstandig statuut bekomen?

Ik ben op zoek gegaan naar een sociaal verzekeringsfonds. Ik betaalde iets meer dan honderd euro waarna ze alles regelden, erg makkelijk dus!

Hoe beheert u uw boekhouding? Maakt u gebruik van een hulpmiddel of doet u uw boekhouding op eigen houtje?

Ik doe mijn eigen boekhouding zonder hulpmiddelen. Ik breng geen onkosten in omdat ik een vast tarief hanteer. De administratie (facturatie) betreft niet veel werk aangezien de facturen automatisch en rechtstreeks worden uitgestuurd door Roamler.

Heeft u hier enige vorm van opleiding/scholing over gehad?

Ik heb tijdens mijn opleiding een aantal cursussen boekhouden en financiën gevolgd, dus dat helpt wel een beetje. Daarnaast vind ik ook altijd voldoende informatie terug op het internet.

“Ik heb Roamler eerder per toeval leren kennen. Ik vond het vooral leuk om de opdrachten uit te voeren. Het was dus niet enkel het financiële aspect dat me aansprak.”

Vallen uw activiteiten als zelfstandige te combineren met de opdrachten die u voor Roamler uitvoert?

Ja, ik combineer mijn beroepsactiviteit met mijn Roamler activiteiten. Mijn Roamler activiteiten zijn eerder een aanvulling op mijn inkomen. Ik voer de opdrachten vooral uit in de weekends, wanneer ik onderweg ben of boodschappen doe.

Waarom vult u uw inkomen aan met Roamler inkomsten?

Ik heb Roamler eerder per toeval leren kennen. Ik vond het vooral leuk om de opdrachten uit te voeren. Het was dus niet enkel het financiële aspect dat me aansprak.

Wat vind je zo leuk aan Roamler?

De vrijheid om opdrachten uit te voeren wanneer je wilt, om opdrachten te kiezen die je interesseren en natuurlijk de extra inkomsten. Ik vind het vooral leuk om de gratis producten te testen.

Ik heb tot nu toe eigenlijk enkel positieve ervaringen gehad met Roamler. Of het nu gaat om het verkrijgen van een zelfstandig statuut, de aanvraag tot Roamler Pro of het uitvoeren van opdrachten.

Hulp nodig om uw zelfstandige statuut aan te vragen: Registreer bij Xerius

Hulp nodig bij uw administratie? Laat onze partner u ondersteunen met behulp van een applicatie waarmee u uw boekhouding kan beheren (u ontvangt de eerste 3 maanden gratis!). Gebruik de volgende code: TAXWCU

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE