Hoe zit het met pensioen?

Waarom het wel goed is om rekening te houden met je pensioen, leggen we uit in dit artikel. 

Hoe zit het met mijn pensioenregeling als ik Roamler Pro ben?

Wanneer je de AOW-leeftijd bereikt, krijg je AOW (basispensioen). Je bouwt als zzp’er geen pensioen op bij een opdrachtgever. Het is goed om na te gaan of het bedrag dat je kunt verwachten nadat je met je pensioen gaat, aansluit bij jouw wensen en behoeften. Hier vind je hoeveel pensioen je tot nu toe hebt opgebouwd en deze tool geeft je een indicatie of je inkomsten straks voldoende zijn om je uitgaven te betalen.

Je kunt zelf gaan sparen voor een aanvullend pensioen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een pensioenrekening te openen, je krijgt hiermee belastingvoordeel. Zo kun je behoorlijk wat geld terugkrijgen wanneer je vrijwillig je pensioenpremie betaalt. Als je pensioenpremie voldoet aan de voorwaarde mag je deze aftrekken in je aangifte inkomstenbelasting.

Op deze website vergelijk je verschillende pensioenrekeningen met elkaar.

Het duurt nog wel even voordat ik met pensioen ga, waarom is het goed om daar nu al rekening mee te houden?

We begrijpen dat het moment dat je met pensioen gaat ver weg lijkt! Toch is het goed om tijdig te beginnen met het opbouwen van je pensioen. Hier een aantal voorbeelden:

  • Hoe eerder je begint, hoe makkelijker het is om maandelijks een bedrag opzij te zetten. Daarnaast profiteer je over een langere periode meer van het effect ‘rendement op rendement’.
  • Je weet waar je aan toe bent en hoeveel je hebt gespaard. Dat overzicht vind je hier.
  • Deze tool geeft je indicatie of je inkomsten straks voldoende zijn om je uitgaven te betalen.