Veelgestelde vragen

Algemeen

Algemene vragen

• Wachtwoord vergeten? In dit geval kun je een nieuw wachtwoord aanvragen door op 'wachtwoord vergeten?' te klikken.
  • Heb je per ongeluk het verkeerde mailadres ingevuld? Stuur een bericht naar de support e-mail van jouw desbetreffende afdeling. Retail NL = NLsupport@roamler.com, TECH NL = support@roamlertech.nl, CARE NL = care@roamler.com
  • Heb je de afgelopen 4 maanden geen taken gedaan? Stuur dan een mail (naar één van bovenstaande mailadressen) met de mededeling dat je weer actief wilt worden. We activeren jouw account en je kunt verder waar je gebleven was.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je geen beschikbare taken ziet in de app. Dit kan komen doordat er geen taken meer beschikbaar zijn in jouw regio of het ligt aan de instellingen van jouw telefoon. We adviseren om een check te doen op de volgende punten:

• Staat jouw zoekbereik maximaal ingesteld? (check dit in de app: Profiel - Instellingen - Filter en Sorteren)
  • Heb je de laatste versie van de app?
  • Is de software van jouw telefoon up-to-date?
  • Staat je GPS aan?
  • Werkt de internetverbinding volledig?

Gecheckt en alles lijkt te werken? Stuur ons dan even een berichtje via de chatbox van de app. Dan helpen we je graag verder!

• Je locatievoorziening geeft Roamler een idee waar jij je ongeveer bevindt.
  • Op basis van jouw locatie kan Roamler je berichten sturen voor nieuwe taken.
  • Wanneer je de locatievoorziening dus uitzet, zie je geen locatie gebaseerde taken meer in de lijst en op de kaart.

Extra: Je kunt ervoor kiezen om in de instellingen van je app ‘locatie volgen’ uit te zetten (ga in de app naar: Profiel - Instellingen - Telefoon), dan zul je geautomatiseerde pushberichten over taken in jouw buurt niet meer ontvangen. Dit heeft geen effect op de rest van de locatievoorzieningen; je zult alsnog de lijst met taken bij jou in de buurt zien!

Ben je langer dan 4 maanden niet actief geweest in de app?

• Je account wordt dan automatisch gedeactiveerd.
  • Voordat jouw account op non-actief wordt gezet krijg je nog 3 mails ter herinnering zodat je jouw tegoed uit kunt betalen.
  • Wil je eerder jouw account deactiveren? Stuur dan even een mail naar de support e-mail van jouw desbetreffende afdeling. Retail NL = NLsupport@roamler.com, TECH NL = support@roamlertech.nl, CARE NL = care@roamler.com
  • Controleer of je een goede internetverbinding hebt;
  • Controleer of je de laatste versie van de app gebruikt en update de app wanneer mogelijk;
  • Controleer of je de laatste versie van de software van jouw telefoon gebruikt (Android/iOs software) en update wanneer mogelijk;
  • Ga naar je profiel->instellingen->over->apparaat status en controleer of alle punten zijn aan gevinkt; Bovenstaande allemaal gedaan zonder succes? Stuur dan even een berichtje in de chat, dan helpen wij je graag!

Roamler biedt locatie gebaseerde taken aan, daarom willen we weten waar jij je bevindt. Wij zullen deze gegevens en je persoonsgegevens nooit aan derden doorgeven. Jouw naam en gegevens zijn niet zichtbaar voor de opdrachtgever van de taak.

• Stuur een berichtje via de chatbox (wanneer mogelijk) of stuur een mail naar de support e-mail van jouw desbetreffende afdeling. Retail NL = NLsupport@roamler.com, TECH NL = support@roamlertech.nl, CARE NL = care@roamler.com
  • Als het probleem niet wordt opgelost door de tips die we geven kunnen we je vragen een problem report in de app aan te maken wanneer je nog de app in kunt.

Problem report aanmaken:

• Ga in de app naar 'Profiel' – Help & Support – ‘Verstuur feedback’
  • Probeer hier zo specifiek mogelijk het probleem dat je ervaart te beschrijven.
  • Beschrijf wat je allemaal hebt geprobeerd om het op te lossen en welke telefoon & software je gebruikt.
  • Dit rapport kunnen wij doorsturen naar onze IT-afdeling zodat zij het verder kunnen uitzoeken!

Op het moment dat de taak wordt geaccepteerd, staat de vergoeding direct op jouw Roamler account.

Je kunt je op elke gewenst moment uit laten betalen via de app:

• Ga naar 'Profiel'
  • Klik hier op 'Uitbetalen'
  • Je kiest hier uit laten betalen via 'PayPal' of via IBAN (direct naar jouw bankrekening). Extra informatie:
  • Bij PayPal uitbetaling betaal je altijd 2,5% transactiekosten over het totaalbedrag.
  • Bij een IBAN uitbetaling betaal je bij een uitbetaling onder de 20 euro 25 cent transactiekosten, maar is het uitbetalen van een bedrag van 20 euro of meer gratis.
  • Bedragen tot €50,- staat meteen op jouw bankrekening. Hogere bedragen worden eerst nog door het Roamler Team gecheckt

Via de chatbox in de app kun je berichten sturen. Dit kan onder andere wanneer:

• Je wilt reageren op de beoordeling van een taak;
  • Wanneer je vragen hebt tijdens, voor of na het uitvoeren van een taak. De berichten via de chatbox van de app worden gelezen door de reviewers die op dat moment jouw taken aan het beoordelen zijn!

Neem contact op met het Roamler Team door een mail te sturen naar de support e-mail van jouw desbetreffende afdeling. Retail NL = NLsupport@roamler.com, TECH NL = support@roamlertech.nl, CARE NL = care@roamler.com

Ja. De vergoedingen van Roamler vallen onder jouw “inkomen” en moeten daarom worden aangegeven bij de belastingdienst. Hoe je dit precies kunt doen kun je zien op de site van de belastingdienst.

Mocht je een keer twijfelen bij een taak, stuur ons dan even een bericht in de chat voordat je de taak verstuurd, dan kijken wij samen naar de beste oplossing.

Ook wij maken wel eens een foutje. Als je een foutje ziet, geef dit even door in de chat van de app. Dan kunnen wij dit gelijk aanpassen!

Wanneer je een taak niet meer kunt uitvoeren kun je deze zelf annuleren in de app. Zo komt de taak automatisch weer beschikbaar voor alle Roamlers.

• Ga naar je to-do takenlijst en swipe met je vinger naar links over de taak.
  • Druk vervolgens op “annuleren”;
  • Ververs daarna de app en de taak staat weer in jouw lijst.

Bij sommige taken duurt het wat langer voordat deze zijn verzonden door vele foto’s, wacht in eerste instantie dus even af. Lijkt de taak echt vast te zijn gelopen?

• Controleer of je een goede internetverbinding hebt;
  • Maak een printscreen als bewijs dat jouw taak niet wilt versturen;
  • Stuur ons vervolgens direct een berichtje in de chat dat jouw taak niet wilt versturen, wij helpen je dan graag verder!
  • Verstuur altijd 1 taak tegelijkertijd;
  • Zorg dat je een goede internetverbinding hebt;
  • Wacht altijd totdat je de groene verzendbevestiging in beeld ziet staan, sluit de app niet af voordat je deze hebt gezien.
  • Je kunt ons feedback geven via de chatbox van de app of via de support e-mail van jouw desbetreffende afdeling. Retail NL = NLsupport@roamler.com, TECH NL = support@roamlertech.nl, CARE NL = care@roamler.com
  • Voor een snel antwoord adviseren we je om feedback te geven via de chatbox.
  • Doorgaans hebben we altijd specifieke informatie nodig van de desbetreffende locatie. Daarom vragen we op dat moment een foto op de juiste locatie te maken.
  • Soms komt het voor dat je wel de fotobibliotheek kunt gebruiken. Als dit het geval is, wordt het duidelijk aangegeven in de taak.

Dit is vaak zo als er meerdere Roamlers actief zijn in dezelfde buurt. Kijk regelmatig in de app en zorg dat je er als eerste bij bent met het reserveren van de taak zodat je zekerheid hebt dat je deze kunt uitvoeren.

Bij Roamler is er een support team werkzaam voor het beoordelen van jouw taken. Tussen 09:00 's ochtends en 21:00 uur 's avonds controleren zij of jullie foto's en antwoorden voldoen aan de vereisten. Ook kun je bij hen terecht wanneer je specifieke vragen/opmerkingen hebt over een inzending of een taak.