Wat is een 'second placement'?

← back to overview
Share on linkedin facebook

Wat bedoelen we met 'second placement', 'facings' en andere woorden die je misschien nog niet kent?

Laten we de meest voorkomende termen samen overlopen, zodat u de vereisten van elke opdracht nog sneller begrijpt.


Wat is een 'second placement'?

Een 'second placement' verwijst over het algemeen naar een tweede displaylocatie binnen dezelfde winkel. Dit betekent dat producten die op een specifiek schap worden getoond, ook worden aangeboden in een aparte merkdisplay, een promotiemand, een gondel enz. Dit gebeurt over het algemeen voor artikelen die in promotie zijn.


Wat is een 'facing'?

Een 'facing' verwijst naar een aantal identieke producten op een schap dat naar de klant is uitgedraaid.

Wat is een 'private label'?

Een 'private label' is een merk dat niet van een fabrikant maar van een retailer of een leverancier zelf komt. Detailhandelaren en leveranciers kopen de goederen in, etiketteren ze en brengen ze onder hun naam op de markt. Een 'private label' is hetzelfde als een 'huismerk'.

Wat is een 'gondelhoofd'?

Soms vragen we u om een product te vinden op de zogenaamde 'gangpaduiteinden' of 'gondeluiteinden'. Met deze term bedoelen we de schappen die zich aan de kop van de reguliere gangpaden bevinden. Vaak staan hier promotionele artikelen.

Wat is een 'meter schap'?

We tellen schapverdelingen in 'meters'. De schapindeling kan worden geteld als je let op de tussenruimte. De breedte van de schappen verschilt per supermarkt, maar denk eraan dat één schapindeling gelijk is aan één meter, ook al hoeft de exacte afmeting niet gelijk te zijn aan 100 cm.

Hoe tel ik schappen (of rekken)?

U telt het aantal schappen van boven tot onder. De onderste plank op de grond telt ook mee als één plank.