Zorgplatform

zorgplatform

Wil jouw thuiszorgorganisatie ook uit de vicieuze cirkel stappen, waarin het tekort aan personeel tot steeds meer druk op vaste medewerkers leidt? Zorgplatform verlaagt drempels voor onbenut arbeidspotentieel en ontlast verpleegkundigen en verzorgenden in je wijkteams.

Onbenut arbeidspotentieel?

 • Zij-instromers (10.000 +)

 • Zorgprofessionals die de sector hebben verlaten (10.000 +)

 • Zorgverleners die wél meer willen werken (55%!)

 • Recent gepensioneerde collega’s (10.000 +)
 • Huishoudelijke hulpen die zich willen doorontwikkelen

Met een uurtje per week kunnen deze mensen via Zorgplatform al van waarde zijn. Ook als zij slechts één handeling beheersen, zoals het aantrekken van steunkousen. Iedereen die wil en bekwaam is kan bijdragen aan de wijkzorg op een moment dat het hem of haar past.

Hoe werkt Zorgplatform?

Wijkteams werken met routes. Zorgplatform knipt openstaande routes juist op in losse zorgopdrachten. Zo kun je als zorgverlener eenvoudig één of twee cliënten helpen met wassen en aankleden als je de kinderen naar school hebt gebracht, maar ben je niet meteen de hele ochtend kwijt.
 1. Matching op vaardigheden en locatie

  Gecertificeerde zorgverleners zien openstaande zorgopdrachten in de Roamler Care app, op basis van hun vaardigheden en locatie. Hoe meer vaardigheden je beheerst, hoe meer opdrachten je ziet als zorgverlener.
 2. Uitvoering opdracht

  Na het accepteren van de opdracht in de app, voert de zorgverlener deze uit bij de cliënt thuis. De app geeft vooraf alle benodigde informatie.
 3. Afhandeling opdracht

  Na uitvoering laat de zorgverlener via de app weten dat de opdracht gedaan is. Administratie en uitbetaling handelt Roamler Care automatisch af.
 4. Rapportage en toezicht

  Zien zorgverleners iets opvallends bij de client? Een wond of niet ingenomen medicijnen? Dan rapporteren zij daarover. De wijkverpleegkundige gaat sowieso regelmatig langs om te kijken of het zorgaanbod nog passend is.

Laagdrempelig werken.
Laagdrempelig leren.

Het grootste deel van de wijkzorg is laagcomplex. Roamler Care wil zij-instromers taakgericht opleiden zodat zij snel inzetbaar zijn. Heb je een erkend certificaat “steunkousen aantrekken” of “ondersteunen bij de ADL”? Dan ben je als zorgverlener van harte welkom op Zorgplatform.

Persoonlijke groei en ruimte voor professionals

Als zij-instromer mag je na een gerichte training dus direct aan de slag. En hoe meer bekwaamheden je stapelt, hoe meer werk op Zorgplatform. Zo kun je jezelf snel ontwikkelen als zorgverlener en stapsgewijs toewerken naar een volwaardig diploma. Ondertussen krijgen vaste wijkteams juist ruimte en tijd voor de meer complexe zorg.

Blinkers is al van start, wie sluit aan?

Wijkzorgorganisatie Blinkers maakt al met succes gebruik van Zorgplatform. Ook startte het onlangs met taakgericht opleiden. Wij zien graag dat meer zorgaanbieders aansluiten en gaan samenwerken met elkaar. Als Zorgplatform een landelijke dekking krijgt en organisaties elkaars medewerkers én taakgerichte trainingen omarmen is de impact enorm.

Benut kansen!

Tienduizenden zij-instromers zijn graag van betekenis in de zorg, maar lopen nu tegen obstakels aan: niet de juiste opleiding, niet vaak genoeg beschikbaar. Ruim de helft van alle zorgverleners wil meer werken op de momenten dat het hen wél uitkomt. Zorgplatform biedt de kans dit potentieel voor de wijkzorg laagdrempelig en duurzaam te benutten.

Starten met het zorgplatform?

Wil jouw thuiszorgorganisatie ook met een goed plan de steeds grotere tekorten te lijf gaan? Neem contact met ons op, dan vertellen we je alles over de mogelijkheden. Binnen twee maanden kunnen je eerste zorgopdrachten al op Zorgplatform staan.

Als zorgverlener meebouwen aan Zorgplatform?

Roamler Care bouwt aan een team van Zorgontwerpers. Ben je zorgprofessional, en lijkt het je leuk om kritisch naar onze Roamler Care app te kijken? Of wil je juist bijdragen aan overzichtelijke taakgerichte cursussen voor zij-instromers? Meld je aan en draag eigenhandig bij aan een oplossing voor het personeelstekort in de wijk.

Volledige controle, de hoogste kwaliteit

Om kwaliteit te waarborgen houdt Roamler Care alle informatie bij en verzorgt de verslaglegging via de Roamler app en het platform. Onze supportafdeling controleert de kwaliteit van het werk. Werkbegeleiders gaan regelmatig mee om toezicht te houden op uitvoering. Roamler Care verzamelt beeoordelingen vanuit cliënten, wijkverpleegkundigen, teamleiders, werkbegeleiders & support.

 • Certificering

  Niet alleen onze zorgprofessionals hebben de juiste bevoegdheden. Ook Roamler is NEN 7510, ISO 9001 en ISO 27001 gecertifieerd. Zorgdata is veilig.

 • Transparantie

  Het volledige proces wordt via het Roamler platform nauwkeurig gedocumenteerd en is te allen tijde toegankelijk.

qualitycarenoblob
zorgplatform-pdf

Meer weten over Het Zorgplatform? Ontvang ons white paper!

Vul uw e-mailadres in en ontvang ons white paper waarin u meer leest over onze kijk op de capaciteitsproblematiek en de inrichting van werk in de thuiszorgsector.

Benieuwd hoe onze manier van werken uw zorgorganisatie kan helpen?